Deelnemersveld ATP World Tour Finals 2014 compleet

Het deelnemersveld van acht spelers voor de ATP World Tour Finals is bekend. Kei Nishikori en Milos Raonic zijn de laatste twee tennissers die zich geplaatst hebben voor het prestigieuze eindejaarstoernooi, dat op zondag 9 november begint in de O2 Arena in Londen.

Nadal afwezig op ATP World Tour Finals 2014

Naast Nishikori en Raonic is US Open-winnaar Marin Cilic de derde debutant op de ATP Finals. Het deelnemersveld bestaat verder uit titelverdediger Novak Djokovic, Roger Federer, Stan Wawrinka, Andy Murray en Tomas Berdych.

Opvallende afwezigen zijn Rafael Nadal en David Ferrer. ‘Rafa’ was al geplaatst maar meldde zich af met zijn blindedarmontsteking. Hierdoor moet de 28-jarige Spanjaard altijd nog wachten op zijn eerste eindejaarstitel. David Ferrer wist zich daarentegen voor het eerst sinds 2010 niet te kwalificeren voor de ATP World Tour Finals.

Strijdt om nummer één positie

De ATP World Tour Finals wordt ook beslissend voor de nummer één positie. De 33-jarige Federer maakt, ondanks zijn vroege uitschakeling in Parijs, namelijk nog altijd kans om Djokovic van de troon te stoten. De Serviër heeft namelijk 1.500 punten te verdedigen en Federer ‘slechts’ 400 punten dankzij zijn halve finale van vorig jaar.

Mentale vorm

Op het moment presteren verschillende spelers mentaal uitzonderlijk. Andy Murray is bezig met een sterke opmars naar de vorm die hij had tijdens Wimbledon 2013. Djokovic is zoals gewoonlijk uitzonderlijk goed en consistent bezig. Federer heeft inmiddels ook iedereen overtuigd dat hij nog steeds in de top 3 hoort. En dan is er nog Milos Raonic, die het jaar 2014 begon als één van de jonge spelers die de troon op termijn zouden kunnen overnemen. Milos is nu aan het einde van het jaar echter nog de enige jonge speler die zich geplaatst heeft voor de ATP World Tour Finals 2014.

Nederlander actief in dubbelspel ATP Finals

Naast de beste tennisser wordt op de ATP World Tour Finals ook het beste dubbelkoppel van 2014 gekroond. Onder de dubbelaars bevindt zich ook Jean Julien Rojer, de dubbelspecialist van het Nederlands Davis Cup-team. Rojer wist zich samen met partner Horia Tecau te plaatsen voor het eindejaarstoernooi. Het duo won dit jaar al acht ATP-toernooien.

ATP World Tour Finals 2014

Het eindejaarstoernooi van de ATP Tour is bestemd voor de acht beste presterende spelers en acht beste dubbelkoppels van dit kalenderjaar. Het indoorevent begint op zondag 9 november en de grote finale staat gepland op zondag 16 november. De winnaar mag 1.500 ATP-punten bijschrijven op zijn totaal.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter