Federer maakt hoofd leeg voor sterke eindsprint

Veel tennisspelers balen als ze vroegtijdig uitgeschakeld zijn op een tennistoernooi. Roger Federer ziet zijn nederlaag in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Parijs juist in een positief daglicht. Op deze manier kan de Zwitser namelijk fysiek en mentaal uitgerust beginnen aan de ATP World Tour Finals.

‘The FedExpress’ kende na de US Open een druk najaar met drie ATP-toernooien. Dit leverde de 33-jarige tennisser twee titels op, in Shanghai en Basel. Daarnaast plaatste hij zich met Zwitserland ook nog voor de finale van het Davis Cup-toernooi, die later deze maand op het programma staat. Gezien de vele wedstrijden die gespeeld zijn en het drukke schema dat nog gaat komen, vond Federer het niet erg dat hij voortijdig werd uitgeschakeld door Milos Raonic.

Ik vind het fijn dat ik een aantal dagen rust heb, zeker gezien het grote aantal wedstrijden van de afgelopen weken, aldus Federer. De vrije dagen ga ik vooral besteden aan mijn familie. Natuurlijk moet er ook getraind worden, maar dan beslis ik wanneer er gespeeld gaat worden en niet het toernooi.

Mentaal lesje van Federer in het omgaan met verlies

De manier van omgaan met verlies is zeer belangrijk voor het vertrouwen in je spel en jezelf. Dit geven wij ook altijd aan in onze Slim Tennis Workshops. Federer is helemaal terug. Hij traint hard, speelt goed en heeft veel vertrouwen in zijn spel. Dit is voor ons vooral te herkennen in de manier hoe hij omgaat met zijn verliespartij tegen Milos Raonic, een speler waar Federer in zes eerdere ontmoetingen nog nooit van had verloren.

Nummer één positie lastig verhaal

Zijn vroege uitschakeling in Parijs betekent wel dat het voor Federer erg lastig gaat worden om het jaar als nummer één te eindigen. De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar heeft een grote achterstand op Novak Djokovic, die zijn titel in Parijs Bercy met succes verdedigde.

Ik heb altijd gedacht dat de beslissing ging vallen in Londen. Maar het maakt me niet uit of ik na de Tour Finals of bijvoorbeeld volgend jaar weer de koppositie verover. Ik kan me goed voorbereiden op Londen, maar het gaat moeilijk worden want Novak ziet er nog erg fit uit, vertelde Federer.

ATP World Tour Finals 2014

De loting van de ATP World Tour Finals 2014 heeft uitgewezen dat Federer in de groepsfase stuit op Andy Murray. Kei Nishikori en Milos Raonic zijn de overige twee spelers uit Groep B. De twee beste tennissers gaan uiteindelijk door naar de halve finale van het officieuze WK Tennis.

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter