Mentaal sterkst volgens tenniscollega’s – Rafael Nadal

Nadal mentaal sterkRafael Nadal wordt door zijn collega’s gezien als de beste tennisser op mentaal gebied. De Spanjaard lag er lange tijd uit wegens knieproblemen, maar won onlangs zijn achtste titel op Roland Garros. Sinds zijn rentree staat de teller alweer op zeven toernooizeges in negen deelnames.

Zelf geeft de beste gravelspeler aller tijden aan dat tennis een combinatie is van fysieke en mentale aspecten. Beide factoren helpen bij het winnen van een wedstrijd. “Fysiek en mentaal sterk zijn helpt je tijdens een wedstrijd, bijvoorbeeld in de halve finale tegen Novak Djokovic. Om deze wedstrijden te winnen moet je ook op mentaal vlak sterk zijn. Het is een combinatie van factoren.”

Ferrer vol bewondering over hoe mentaal sterk Nadal is

David Ferrer, verliezend finalist in de Roland Garros finale tegen Nadal, heeft veel bewondering voor de mentale gesteldheid van Nadal. De Spanjaard liet weten dat Nadal de beste speler is waar hij ooit tegen gespeeld heeft op mentaal gebied. “Rafael, volgens mij is hij op mentaal gebied de beste die ik ooit gezien heb ik mijn carrière. Hij kan alles, agressief spelen, netspel en hij is ongelooflijk mentaal sterk. Hij speelt twee dagen voor de finale een zware vijfsetter en in de finale haalt hij weer moeiteloos zijn hoge niveau”, aldus Ferrer.

Nadal vijfde reekshoofd op Wimbledon 2013

De 27-jarige Rafael Nadal is op het mooiste Grand Slam toernooi van het jaar “gewoon” als vijfde geplaatst. Lange tijd gingen er geruchten dat de Spanjaard vanwege zijn staat van dienst een hogere plaatsing zou krijgen. Nu dit niet het geval is, kan de Spanjaard zich opmaken voor een zwaar toernooi. Al in de kwartfinale wacht mogelijk een ontmoeting met de nummer twee van de wereld, Andy Murray.

Daarbij heeft de Spanjaard weinig tot geen voorbereiding gehad op grastennis. Hij meldde zich af voor het grastoernooi in Halle omdat hij toe was aan een rustperiode. Vorig jaar verloor “Rafa” overigens al in de tweede ronde van de relatief onbekende Lukas Rosol uit Slowakije.

Vind jij Nadal ook mentaal sterkst? Of heb je iets toe te voegen over zijn kansen op Wimbledon dit jaar, laat dan een reactie achter hieronder…

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter