Mental Coaching

Is jouw uitdaging op de tennisbaan vooral mentaal? Ben je vaak gefrustreerd of zenuwachtig aan het spelen? En heb je vaak het gevoel dat je tijdens wedstrijden geen grip hebt op je emoties of op de tactische beslissingen die je neemt? Heb je wel eens nagedacht over mental coaching? Lees dan gauw verder…

Jan-Willem (E6 D6)Ajdin geeft met zijn mentale training krachtige tips. Hij combineert dit met persoonlijke feedback over je spel waar je echt wat aan hebt. Een leerzame en zeer inspirerende ervaring!

Mentaal tennis begint bij het kennen van je eigen speltype. Ben je een aanvallend ingestelde speler, wacht je altijd rustig je kansen af, of ben je iemand die de tegenstander graag ontregelt? Je ontwikkelingsdoelen zijn sterk afhankelijk van je speltype. Je speltype is vervolgens sterk afhankelijk van je karakter en je tennismotivatie (de grootste reden waarom je tennist).

Vanuit de Slim Tennis visie vinden wij dat tactische en mentale ontwikkeling moet beginnen bij dit stukje zelfkennis. Wat voor een speler ben je? Wat is je sterkste punt, en wat is – vanuit je speltype gezien – je meest belangrijke verbeterpunt?

Slim Tennis Mental Coaching

De Slim Tennis BASIS mental coaching sessie helpt je deze vragen beantwoorden. Tennis coaching UITGEBREID helpt je om je ontwikkeldoelen met betrekking tot je sterkste punt en je belangrijkste verbeterpunt te realiseren. Bij de BEGELEIDING optie krijg je ook steun en motivatie van een mental coach gedurende de eerste 4-6 maanden van je ontwikkelingstraject.

Esther (E7 D7)Dag Ajdin, hartelijk dank voor je advies vanavond. Ik heb er direct wat aan gehad in mijn spel daarna met Lonneke. We gaan goed oefenen en nemen dan later nog eens een clinic bij jou. Tot ziens en hartelijke groet.
Mental Coaching – BASIS  –  197,-
Leer je speltype kennen, je sterke en zwakke punten, en hoe zelf aan deze te werken. Houdt in:
  • 1. Invullen digitale spelanalyse formulier. De mental coach krijgt hiermee inzicht in je zelfbeeld omtrent je speltype.
  • 2. De mental coach komt een half uur kijken naar een van je (oefen)wedstrijden.
  • 3. Een persoonlijk gesprek met de mental coach van 1 uur lang. Je krijgt terugkoppeling over je eigen visie mbt je speltype. Daarnaast identificeren we ook het sterkste punt en meest belangrijke verbeterpunt van je spel.
Mental Coaching – UITGEBREID  –  497,-
Hetzelfde als Mental Coaching Sessie BASIS, maar nu met:
  • 4. Een 2 uur durend gesprek met de mental coach (ipv 1 uur), waarin we ook een halfjaarlijks plan opzetten met procesdoelen omtrent het ontwikkelen van het geïdentificeerde verbeterpunt en het verder ontwikkelen van het sterkste punt van je spel.
  • 5. De mental coach werkt het halfjaarlijkse plan uit en stuurt deze per email je toe. Het doel is uiteraard om zelf aan de slag te gaan met dit plan, middels oefenwedstrijden.
Mental Coaching – BEGELEIDING  –  997,-
Hetzelfde als Mental Coaching Sessie UITGEBREID, maar nu ook met:
  • 6. Email contact met de mental coach op maandelijkse evaluatiemomenten (6 keer) omtrent vordering met betrekking tot vastgestelde doelen en het ontwikkelingsplan.
  • 7. Een privé tennisles van 1 uur ter afsluiting van de mental-coaching begeleiding.

Geschikt voor wie? – Een Slim Tennis Coaching sessie is geschikt voor spelers van alle niveaus en alle leeftijden!

Peter (vader van Alec – 11 jaar E6 D7)Ajdin, dat was van bijzondere klasse, zoals je gisteren met héél veel geduld de 5 stappen met Alec hebt besproken. Hij is heel introvert, maar je hebt voor elkaar gekregen om hem goed te laten praten. Vanmorgen bleek hij behoorlijk koorts te hebben, maar vertelde met een lach hoe fijn hij het gesprek met jou heeft ervaren. Klasse en héél veel dank!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een Slim Tennis coaching programma, of heb je nog vragen; schrijf je dan hieronder in, en we bellen je zo snel mogelijk terug…

Inschrijfformulier Mental Coaching