Mentale weerbaarheid belangrijk in de tennissport

Nadal mentale weerbaarheid slim tennisWie denkt dat het bij tennis alleen draait om het slaan van zoveel mogelijk winners, komt bedrogen uit. De mentale weerbaarheid van de tennissers is minstens zo belangrijk. In dit artikel wordt er meer aandacht besteed aan dit belangrijke aspect binnen de tennissport.

Het is al vaak voorgekomen dat een tennisser het voor elkaar krijgt om vanuit onmogelijke achterstand de wedstrijd alsnog om te keren. Een mooi voorbeeld hiervan is de Australian Open finale van 2012, waarin Nadal en Djokovic een waar tennisgevecht met elkaar uitvochten.

In de langste Grand Slam finale ooit, leek “Rafa” bij een 4-2 voorsprong in de vijfde set de beste papieren te hebben voor de winst. Toch was het de Serviër die vanuit verslagen positie de wedstrijd kantelde en het momentum van de Spanjaard overnam.

Djokovic maakte de break achterstand ongedaan en brak zijn tegenstander bij 5-5 opnieuw. Vervolgens serveerde hij de wedstrijd zelf uit, na nog een breakpunt van Nadal weggewerkt te hebben. “Djoko” kon na bijna zes uur de armen in de lucht gooien, terwijl Nadal beteuterd achterbleef.

Mentale weerbaarheid belangrijk op ieder niveau

Herken je het beeld dat in bepaalde wedstrijden helemaal niets lukt van jouw kant en je tegenstander “met zijn netballetjes en ballen op de lijn” al het geluk van de wereld heeft? Blijf dan onthouden dat je het momentum altijd van je tegenstander afhandig kan maken. Een aantal onnodige fouten van je tegenstander, of een aantal geweldige winners van jouw kant, kunnen ervoor zorgen dat jij het momentum krijgt.”

Wil je meer weten over mentale weerbaarheid en momentum in de tennissport, bestudeer dan de Slim tennis tip over het momentum.

Wimbledon 2013 in aantocht

Met Rafael Nadal als winnaar van Roland Garros 2013, kijken de meeste tennisliefhebbers alweer uit naar Wimbledon. Op het magische gras in Londen vinden over een paar weken weer geweldige wedstrijden plaats, waarin ook de mentale weerbaarheid van de toppers getest gaat worden.

Bekijk hier al onze artikelen over mentale weerbaarheid…

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter