Over Slim Tennis

Tennis kan bekeken worden vanuit vier aspecten: het technische, het tactische, het fysieke en het mentale aspect. De bepalende factor bij wedstrijden is meestal mentaal. Toch wordt het mentale aspect vaak vergeten of zelfs genegeerd bij tennistrainingen. Slim Tennis biedt je de tools die tot succes leiden en je plezier op de tennisbaan stimuleren.

Slim Tennis Logo

Onze toekomstvisie voor het Nederlandse tennis

De visie van Slim Tennis is dat mentale tennistraining net zo gewoon is als fysieke -en technische training. Met bewuste technieken zoals tegenstanderanalyses en spelplanvoorbereidingen, maar ook intuïtieve methodes zoals aandachtcontrole en emotiebeheersing, zullen tennissers niet alleen betere resultaten behalen, maar ook meer genieten tijdens het spelen.

Mentaal tennis creëert toppers

Sportpsychologie wordt rap één van de populairste manieren om prestaties te verbeteren. De missie van Slim Tennis is om spelers in Nederland een duidelijk actieplan aan te reiken waarmee zij aan hun eigen mentale ontwikkeling kunnen werken. Concreet betekent dit dat Slim Tennis met behulp van leidende tennistrainers de toekomstige Nederlandse toppers gaat begeleiden. De verwachte resultaten hiervan? Een betere benutting van het potentieel van spelers, meer tenniskwaliteit en een verhoogd spelplezier.

Hoe wij dat doen: tennis les, mental coaching en workshops

Vraag jij je af op welke manieren wij het slim tennis in Nederland aanbieden? Ten eerste bieden wij met deze website een kennisplatform met kwalitatieve tennis tips, maar ook bijvoorbeeld informatie over blessures.

Ten tweede geven wij in en om Amsterdam tennis les, mental coaching en workshops. Deze workshops organiseren wij voor zowel spelers als trainers. Afhankelijk van hun wensen variëren wij de onderwerpen en tijdsduur van de workshops. Coaching en workshops zijn niet beperkt tot omstreken van Amsterdam, maar beschikbaar in het hele land.

De workshops zijn zeer interactief en deelnemers gaan op een gestructureerde manier aan de slag met hun eigen ontwikkeling. Ook het aantal deelnemers kan sterk afwisselen. De theorie en de werkmethode zijn effectief toe te passen op groepen van een paar personen tot aan zelfs honderden personen. Als je nieuwsgierig bent, neem contact met ons op.

Slim Tennis hulpmiddelen

Bij Slim Tennis bedenken we constant manieren voor spelers om de juiste mentale instelling op de tennisbaan aan te nemen. In onze webshop vinden spelers speciale zweetbandjes die hen helpen mentaal sterk te tennissen. Amsterdam is dan ook niet de enige locatie waar spelers Slim Tennis kunnen vinden. Overal vandaan kunnen tennissers online handige hulpmiddelen bestellen waarmee ze tactisch en mentaal tennis leren spelen.

Leer intensief tijdens een tennis reis

Op verzoek organiseren wij ook een slim tennisreis, die in Kroatië plaatsvindt. Aanbevolen tijdsperiode voor deze reis is het voorjaar, als voorbereiding op het nieuwe competitieseizoen. Combineer het nuttige met het aangename en leer op de zonovergoten gravelbanen hoe je mentaal sterker wordt en partijen naar je toe kunt trekken.