Padel – Nieuwe Tennissport

Wellicht heb je een aantal bekende tennissers het al zien doen: Padel. Veel tennistoppers gingen je namelijk voor. Padel is een van de snelst groeiende sporten wereldwijd en ook in Nederland is deze sport flink aan de weg aan het timmeren. Met name in Spanje is deze nieuwe sport, die je altijd in dubbels speelt, razend populair. Padel is een combinatie van tennis en squash dat je op een verkleind tennisveld speelt, omringd met wanden.

De wanden worden, net als bij squash, gebruikt in het spel. De telling is hetzelfde als bij tennis. Padel is buiten een snelle sport ook een erg mentale sport. Rustig blijven en je kans afwachten is een belangrijk onderdeel van het spel. Meer dan in tennis en squash speelt techniek een grote rol. Padel is dan ook een sport waarbij mentaal rustig blijven erg belangrijk is. Hard slaan of ongeduldig spelen hebben altijd een negatief effect. Met het terugbrengen van de bal kan je elke tegenstander breken. Extra effect is ook de afstand tot de tegenstander. Door het kleine speelveld sta je telkens oog in oog met je opponent en is een vuile blik snel gewisseld. Voor alle informatie over padel en de spelregels kun je terecht op de website van TPC Maaspoort.

Speel het spelletje padel zelf!

Als je het zelf eens wilt proberen is het CTAC Open Padel Toernooi 2014 wellicht een mooie kans. Het is bij dit gezellige toernooi voor iedereen mogelijk mee te doen. Je kunt je inschrijven voor heren-, damesdubbel en mix. Ook zonder tennislidmaatschap of padelervaring is het mogelijk om deel te nemen door je in te schrijven. Ondanks het laagdrempelige karakter van dit toernooi, is ook het gevorderde tot het allerhoogste niveau te bewonderen op de padelbanen. Dus voor iedere sportliefhebber is dit de kans om een nieuwe sport te ontdekken zoals velen jou voorgingen.

Schrijf je dus in en doe mee aan dit gezellige en sportieve CTAC Open Padel Toernooi 2014. Inschrijven is mogelijk tot 12 juni via deze link. Voor informatie kun je terecht bij padelmaaspoort@gmail.com.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter