Roger Federer kijkt uit naar 2015

Na de finale van het Davis Cup-toernooi zit het tennisjaar er weer op voor Roger Federer. De Zwitser, die door een rugblessure niet in actie kon komen in de finale van het officieuze WK Tennis, kijkt met tevredenheid terug op 2014.

Het is een fantastisch jaar voor me geweest. Ik heb geweldige wedstrijden gespeeld en ben verheugd met het constante niveau. Ook op fysiek vlak ging het goed, al is het natuurlijk jammer dat ik de finale van de ATP World Tour Finals niet kan spelen. Ik hoop dat ik het jaar komend weekend af kan sluiten met mijn eerste Davis Cup titel, aldus Federer.

De 33-jarige Zwitser liep zijn rugblessure op aan het einde van zijn halve finale tegen Stan Wawrinka. Vanuit een kansloze positie slaagde Federer er toch in om het momentum zijn kant op te krijgen. Hij werkte vier wedstrijdpunten weg en sloeg uiteindelijk toe in de tiebreak van de beslissende set.

Roger Federer luistert naar zijn lichaam

Het was pas de derde keer in zijn loopbaan dat Federer een walk-over moest geven. Dit is een schim als je kijkt naar het totale aantal enkelwedstrijden in zijn gehele carrière, dit zijn namelijk 1.221 stuks. Het leverde maar liefst 995 overwinningen op. Het mag dus duidelijk zijn dat de Zwitser goed naar zijn lichaam luistert en op deze leeftijd geen (onnodige) risico’s meer neemt.

Nadat Roger Federer liet weten niet te spelen in de finale van de ATP World Tour Finals, kreeg hij steun van Novak Djokovic. Ik heb Roger zojuist gesproken en hij is echt niet in staat om nu te tennissen. Alle speculaties over het feit dat hij zich spaart voor de Davis Cup finale zijn dus niet waar. Ik ken Roger goed en ik weet zeker dat hij gewoon zou spelen als hij het gevoel zou hebben dat hij een goede wedstrijd kan spelen.

Vijf titels in tien finales

Twaalf maanden geleden begon Roger Federer aan een samenwerking met oud-prof Stefan Edberg, voormalig nummer één van de wereld. Dit blijkt een goede keuze te zijn geweest. Federer won dit jaar 72 wedstrijden en bereikte tien keer de finale van een toernooi. De Zwitser wist vijf finales winnend af te sluiten: Dubai, Halle, Cincinnati, Shanghai en Basel.

Federer hoopt op eerste Davis Cup titel

Komend weekend hoopt de 33-jarige Roger Federer in actie te kunnen komen in de finale van het Davis Cup-toernooi. Zwitserland gaat in en tegen Frankrijk op jacht naar haar eerste Davis Cup titel. Naast Federer zijn ook Stan Wawrinka, Marco Chiudinelli en Michael Lammer opgeroepen door captain Severin Luthi.

Het spasme in mijn rug, of wat het ook mag zijn, is geen pretje om overdag te hebben, vertelde Federer. Ik hoop dat ik me snel beter voel zodat ik naar Lille af kan reizen en me kan voorbereiden op het gravel in Stade Pierre Maroy.

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter