Roland Garros 2013 – Nieuwe smartphone trend

Roland Garros 2013 Foto Balafdruk SakhovskyDe afgelopen week maakte de tenniswereld kennis met de nieuwste versie van het hawk-eye systeem. Echter bedoelen we hiermee niet het traditionele systeem, maar de “smartphone versie” van de tennissers die actief zijn op Roland Garros 2013.

Het lijkt de laatste weken een trend te worden om met je smartphone aan te tonen, dat de scheids- en lijnrechters het bij het verkeerde eind hebben. Sergiy Stakhovsky was de eerste tennisser die gebruik maakte van dit nieuwe “systeem”. Op het ATP-toernooi in München maakte hij al een foto van een dubieuze bal. In de eerste ronde van Roland Garros was het opnieuw raak. De tennisser uit Oekraine was na een call zeker van zijn zaak, wat opnieuw leidde tot een foto. Dat hij later een boete kreeg van de organisatie deerde hem niet.

Stakhovsky’s tegenstander, de thuisspelende Gasquet, maakte zich niet al te druk om dit incident. Na afloop liet hij weten dat hij het geen probleem vond en er zelfs om moest lachen.

Roland Garros 2013 Foto Balafdruk BryanNaast Sergiy Stakhovsky maakten ook de “Bryan Brothers” gebruik van hun mobiele telefoon, om alle tennisfans duidelijk te maken dat de leiding het verkeerd gezien had. In hun tweede ronde tegen Eric Butorac en Jack Sock, maakte Bob Bryan een foto van de balafdruk. Dit leverde hem een waarschuwing op van de scheidsrechter.

Meningsverschillen op de baan

Mocht je tijdens een eigen wedstrijd in een dergelijke situatie terecht komen, blijf dan vooral kalm en neem de daad van je tegenstander niet te persoonlijk op. Mocht je echt zeker van je zaak zijn, loop dan rustig naar het net en vraag je tegenstander of hij nogmaals naar de afdruk wil kijken. Klik hier als je meer wil weten over “mentaal kalm blijven bij meningsverschillen”.

Roland Garros 2013

Het tweede Grand Slam toernooi van dit jaar, Roland Garros, duurt nog tot zondag 9 juni. Bezoek ook eens deze site om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent het grootste graveltoernooi ter wereld.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter