Roland Garros 2014 – Nadal en Williams topfavorieten voor de titel

Roland Garros 2014 Favorieten

We kunnen gaan aftellen naar maandag 26 mei, de dag waarop Roland Garros 2014 van start gaat. 128 mannen en vrouwen gaan gedurende twee weken strijden om de ‘Musketeers Cup’ en de ‘Suzanne-Lenglen Cup’. Maar wie zijn nu eigenlijk de favorieten voor de eindzege op het tweede Grand Slam toernooi van het jaar?

Wanneer je puur kijkt naar de prestaties op de ondergrond gravel, dan is Rafael Nadal natuurlijk d├ę gedoodverfde favoriet. Echter kent de 27-jarige Spanjaard dit jaar een moeizaam gravelseizoen. Hij won weliswaar al zestien wedstrijden met daarin twee titels, maar zijn pantser vertoond scheurtjes. Kwalitatief mindere tennissers ruiken meer dan ooit hun kans, wat al resulteerde in twee nederlagen.

Desondanks verwacht ik dat ‘Rafa’ op zondag 8 juni de mogelijkheid heeft om zijn titel te prolongeren. Op een Grand Slam toernooi gaat het toch om best-of-five wedstrijden en moeten ‘de mindere goden’ wel erg lang boven hun kunnen presteren om de gravelkoning te verslaan.

In het vrouwentoernooi zet ik mijn geld op Serena Williams, de tweevoudig winnaar op de Open Franse Tenniskampioenschappen. De 32-jarige Amerikaanse kende dit jaar een valse start in Charleston met een nederlaag in haar eerste wedstrijd, maar op de WTA-toernooien in Madrid en Rome liet Williams zien waarom dat ze nog steeds de beste tennisser ter wereld is.

Een voorwaarde is wel dat het lichaam van de jongste van de Williams Sisters heel blijft. In Madrid speelde ze met een ingepakt bovenbeen, wat resulteerde in een walk-over in de kwartfinale tegen Petra Kvitova.

Haase en Sijsling enige Nederlanders in hoofdtoernooi Roland Garros

Dit jaar zijn slechts twee Nederlandse tennissers rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi, namelijk Robin Haase en Igor Sijsling. Laten we hopen dat onze landgenoten er in slagen om een keer verder te komen dan de tweede ronde, dit was voor zowel Haase als Sijsling het eindstation in 2013.

Vorig jaar stond de teller nog op vijf Nederlanders, aangezien Thiemo de Bakker, Arantxa Rus en Kiki Bertens de andere deelnemers waren. Zij zijn dit jaar veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2014, dat komende week van start gaat op het tennispark in Parijs. Naast De Bakker, Rus en Bertens zullen vermoedelijk ook Thomas Schoorel, Richel Hogenkamp en Indy de Vroome een poging wagen naar het hoofdtoernooi van Roland Garros 2014.

Wie wint Roland Garros 2014 volgens jou?


HEREN

Bekijk Resultaten

Laden ... Laden ...

DAMES

Bekijk Resultaten

Laden ... Laden ...

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter