Sabine Lisicki ten onder aan zenuwen in Wimbledon finale

Sabine Lisicki slim tennisDe 24-jarige Sabine Lisicki stond zaterdag 6 juli voor het eerst in een finale van een Grand Slam toernooi. Terwijl bijna iedereen er al vanuit ging dat zij de nieuwe winnares werd van Wimbledon, ging uiteindelijk Marion Bartoli er met de titel vandoor. De druk van deze wedstrijd bleek uiteindelijk te groot voor Lisicki.

De Duitse tennisster verkeerde het gehele toernooi in uitstekende vorm. Op weg naar de grote finale was ze al te sterk voor titelverdedigster Serena Williams en top 4-speelster Agnieszka Radwanska. Het is dus geen gekke gedachte dat ze getipt werd als topfavoriet voor de titel.

Zelf erkende Sabine Lisicki ook dat het allemaal even te veel voor haar was. “Ik was te overdonderd door de omstandigheden”, aldus Lisicki, die voor het eerst in een Wimbledon finale aantrad. “Maar Marion verdient alle lof. Ze ging perfect om met de situatie. Ze stond dan ook al eens eerder in de finale van Wimbledon.”

Lisicki’s trainer, de Belg Wim Fissette, had na afloop van de wedstrijd veel opbeurwerk te verrichten. “Sabine heeft nood aan heel wat troost”, verklaarde hij. “Deze nederlaag deed veel pijn. Toch speelde ze een fantastisch toernooi. Ze heeft topspeelsters verslagen, maar nu was het vat gewoonweg leeg.”

Blijf je zenuwen de baas

Of het nu gaat om een eerste ronde wedstrijd in de herenenkel 8 of om een finale op een Grand Slam toernooi, iedereen heeft wel eens last van flink wat zenuwen in een wedstrijd. Het is op deze momenten belangrijk om te onthouden, dat je altijd kansen krijgt in een tennispartij. Blijf rustig en speel de wedstrijd punt voor punt. Meer lezen over dit onderwerp, lees eens Slim Tennistip nr. 29 of Slim Tennistip nr. 12.

Sabine Lisicki en US Open 2013

Over ruim een maand krijgt de Duitse Lisicki opnieuw de kans om een finale van een Grand Slam toernooi te bereiken. Vanaf maandag 26 augustus gaat in New York de US Open Tennis 2013 van start. Gedurende deze twee weken gaan alle toppers er alles aan doen om deze felbegeerde titel te winnen. Andy Murray en Serena Williams zijn de titelverdedigers.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter