Slim Tennis Forum – Een goed idee?

Slim Tennis Forum - Rafael Nadal

Met het oprichten van Slim Tennis proberen we al enkele jaren het mentale aspect binnen de tennissport bespreekbaar te maken. Ons initiatief lijkt zijn vruchten af te werpen, want we krijgen tegenwoordig steeds meer vragen per email ingestuurd over verschillende mentale kwesties.

De volgende mentale uitdagingen passeerden de revue:

  • Winnen van spelers met een hogere ranking
  • Niet boos worden bij een achterstand
  • De gehele wedstrijd gefocust blijven
  • Omgaan met het maken van fouten
  • Meer vertrouwen in eigen kwaliteiten
  • Faalangst
  • En ga zo maar door…

Jullie emails geven ons de indruk dat mentale uitdagingen bij tennisspelers steeds meer bespreekbaar zijn en dat het een vast onderdeel binnen de tennissport aan het worden is. Ook de profspelers op de ATP- en WTA-Tour lijken het belang van zelfvertrouwen en mentale sterkte steeds meer in te zien.

Bijvoorbeeld Simona Halep, die onlangs nog vertelde over haar gebrek aan zelfvertrouwen en mentale sterkte. De Roemeense kende in 2014 een uitstekend jaar maar kan dit jaar maar geen potten breken. Dit geldt ook voor Ernests Gulbis, vorig jaar nog op de rand van de top 10 maar inmiddels weggezakt naar plaats 80. De 26-jarige tennisser won tot aan mei 2015 slechts één wedstrijd.

Maar ook toppers als Rafael Nadal beschouwen zelfvertrouwen als een belangrijk issue. De Spanjaard is tussen het grasseizoen en hardcourtseizoen toch terug geswitcht naar zijn geliefde gravel. Op deze manier wil ‘Rafa’ zijn nare nasmaak van Wimbledon wegspoelen en zich met veel zelfvertrouwen voorbereiden op de US Open.

Slim Tennis Forum

Een aantal bezoekers van onze website hebben een suggestie gedaan om een Slim Tennis Forum op te zetten. We willen de mentale aspecten binnen de tennissport nog toegankelijker maken. En we zijn erg benieuwd of een Slim Tennis Forum de geschikte oplossing is voor onze bezoekers. Met een Slim Tennis Forum kunnen jullie onderling je ervaringen met elkaar delen. Daarnaast zullen wij ook klaar staan met ons advies bij elke mentale uitdaging die gedeeld wordt!

Slim Tennis Forum. Een win-win situatie voor heel tennissend Nederland! Of toch niet? STEM, en laat het ons weten. Zo ja, dan kun je binnen de kortste keren ook jouw brandende vraag hier op de site stellen.

Vind je de introductie van een Slim Tennis Forum een goed idee?

Bekijk Resultaten

Laden ... Laden ...

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter