Sportpsychologie: Mentale Training door Frans Folkvord

Sportpsychologie en mentale training winnen steeds meer terrein in de sportwereld. Er zijn steeds meer sporters, coaches en sportbonden die zich willen verdiepen in de sportpsychologie.

Boek nu tijdelijk een gratis individuele intake gesprek met de Slim Tennis sportpsycholoog Frans Folkvord! Neem snel contact met ons op!

Het doel van een sporter is om in een wedstrijdsituatie het juiste te doen, op het juiste moment, op de juiste manier. Dit is te bereiken door gebruik te maken van de kennis uit de sportpsychologie, die erop gericht is het gedrag in sportsituaties te analyseren en te verbeteren. Dit geldt zowel voor de topsporter als voor de recreant. Mentale trainingen zijn niet leeftijdgebonden; zowel kinderen als volwassenen kunnen te maken krijgen met ineffectief sportgedrag. Voorbeelden van ineffectief sportgedrag zijn:

  • spanning voor en/of tijdens een wedstrijd,
  • slecht presteren op belangrijke momenten,
  • black-outs tijdens een wedstrijd,
  • automatismen die verdwijnen, etc..

Ben jij serieus met sport bezig en wil je alles uit je sportcarrière halen? Maar kamp je met mentale uitdagingen zoals de bovengenoemde? Dan kan Slim Tennis je helpen! Slim Tennis werkt namelijk met Frans Folkvord!

Sportpsychologie Frans FolkvordFrans Folkvord is een gediplomeerde sportpsycholoog. Hij heeft al tientallen sporters geholpen met hun mentale uitdagingen en begeleid naar optimaal presteren. Hij is promovendus aan de Universiteit van Amsterdam en geeft sportpsychologie les aan hogeschool studenten. Frans is nog maar 26 jaar oud, heeft in het top van de het Nederlandse jeugdtennis meegedraaid en speelt nog steeds actief op categorie 2/3 niveau.

Boek nu tijdelijk een gratis individuele intake gesprek met de Slim Tennis sportpsycholoog Frans Folkvord! Neem snel contact met ons op! Alle gesprekken met Frans zijn uiteraard vertrouwelijk.

De visie van Frans Folkvord over sportpsychologie

De visie van Frans is dat de carrière van een sporter vergeleken kan worden met de weg naar de top van een berg. De top staat voor jouw optimale kunnen. Waar jij ook staat op je pad, is het zeer nuttig voor je om een duidelijke kaart te hebben van het terrein dat volgt. Dit stelt je namelijk in staat een route te volgen waarbij je je positie ziet in relatie tot je doelen, waarbij je zicht hebt op de komende obstakels en wat je moet doen om de top te bereiken. Als sportpsycholoog kan Frans Folkvord het volgende voor je doen:

  • je inzicht verschaffen in jezelf, zowel binnen als buiten je tennis;
  • je zwakke punten ontdekken en je begeleiden bij de verbetering hiervan;
  • je sterke punten ontdekken, deze aansterken en hiermee je zelfvertrouwen en gevoel van voldoening vergroten;
  • je helpen om beter te reageren in onverwachte of onaangename situaties, door je de beste mentale technieken aan te leren.

Bewustwording is het begin van alle groei, ook mentale groei. De mentale tennis training met Frans helpt je dit inzicht in jezelf te verschaffen. Het onbekende wordt omgezet in specifieke acties, die je helpen om meer uit jezelf en je tennis te halen.

Wil je nu tijdelijk een gratis individuele intake gesprek met de Slim Tennis sportpsycholoog Frans Folkvord boeken? Neem dan snel contact met ons op! Alle gesprekken met Frans zijn uiteraard vertrouwelijk.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter