Slim Tennis Kids met Sophie Asberg

Slim tennis kidsMentale ontwikkeling bij tennissers begint al wanneer ze jong zijn, wanneer ze nog maar beginnen met tennis. Men zou zelfs kunnen zeggen dat de mentale ontwikkeling van tennis kids niet bij hun zelf begint, maar bij hun ouders!

Ouders willen doen wat het beste is voor hun kinderen. Toch, volgens sommige schattingen, stoppen maar liefst 70% van kinderen met tennis nog voor hun 13e verjaardag. Top 3 redenen waarom kinderen stoppen met tennis:

  • 1. Ze vinden het niet meer leuk.
  • 2. Ouderlijke druk om te presteren.
  • 3. Niet nakomen van verwachtingen van de coach of trainer.

Vele ouders onderhouden grote dromen en ambities van een professionele tenniscarrière voor hun kinderen. Hoewel deze lange termijn doelstellingen reëel kunnen zijn voor sommige spelers, we mogen niet vergeten waarom kinderen tennissen. Kinderen willen actief zijn, met vrienden, ze willen tennisvaardigheden ontwikkelen en ze willen vooral plezier hebben.

Als ouder, een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is je kinderen helpen om hun interesses te ontdekken. Als dat tennis is, dan is de volgende taak om voor ervaringen te zorgen waardoor je kinderen een liefde voor tennis ontwikkelen.

Hoe help ik mijn kind om een liefde voor tennis te ontwikkelen?

Voor nieuwe spelers gaat het niet om winnen, rankings en trofeeën, maar om het spelen, het omgaan met vrienden, nieuwe vrienden maken, actief zijn en ontwikkelen van tennisvaardigheden. Ouders moeten kinderen kinderen laten zijn!

Laat je kinderen spelen en ontdekken. Laat ze plezier hebben. Creëer mogelijkheden voor ze om met vrienden te zijn. En geef ze op de baan de kans om spontaan te spelen, te experimenteren en te riskeren. Laat ze elkaar uitdagen om zo nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe slagen te proberen. Maak tennis dat toevluchtsoord waar ze kunnen ontsnappen aan hun over-gestructureerde leven en waar ze leren bewegen, spelen en creatief zijn op de tennisbaan.

Nu ook Slim Tennis Kids, met Sophie Asberg

Zeker een beker slim tennis kidsSlim Tennis maakt nu ook een belangrijke stap om kinderen op jonge leeftijd al een stukje mentale wijsheid en weerbaarheid bij te brengen. Hiervoor gaat Slim Tennis een samenwerking aan met Sophie Asberg, de schrijfster van het boek Zeker Een Beker (verkrijgbaar via de betere boekhandel of internet). Sophie noemt haar boek terecht “de enige coach die in je tennistas past”. Het boek is vol slimme tennis tips voor kids, die allemaal het doel hebben “meer tennis plezier en vaker winnen”.

Sophie is een dame met vele talenten. Ze is een juridisch adviseur, een tennistrainer en een schrijfster. Ze heeft als kind bondstraining gehad, en ze speelt nog steeds competitie en toernooien op categorie 3 niveau. Sophie zet zich met veel passie in om tennis kids stralend, succesvol, en gelukkig te zien.

Binnenkort start Sophie met een serie workshops bij jeugdtoernooien om kennis uit haar boek ook op een interactieve manier over te dragen. Ze noemt het de “Zeker Een Beker Roadshow”. Daarnaast zal Sophie regelmatig tips en belangrijke weetjes voor tennis kids schrijven, op haar eigen website www.zekereenbeker.nl, maar ook hier op Slim Tennis! Volg de website dus goed.

Voor meer informatie over Sophie of haar samenwerking met Slim Tennis, neem hier contact met ons op.

Een erg populair slim tennis hulpmiddeltje onder de tennis kids zijn slim tennis zweetbandjes. Bestel ze snel hier!

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter