Slim Tennis Workshop – Ouders als Motivatiemanagers

Waarschijnlijk zijn er al sinds het begin van sportgeschiedenis ouders aan de zijlijn of in de tribunes te vinden die enthousiast, schreeuwend, kritisch, liefdevol, zorgzaam, en veeleisend, hun best doen om hun kinderen te ondersteunen. Helaas maken veel ouders ongewild de sportervaring van hun kinderen verre van optimaal. Vaak is het juist de goedbedoelende ouder die een verkeerde opmerking maakt op het verkeerde moment (en er niet van leert). Er is niet veel nodig voor een kind om zich onder druk te voelen om zijn of haar ouders tevreden te stellen. En ouders kunnen deze druk creëren alleen al door aanwezig te zijn tijdens een wedstrijd, laat staan door ook nog eens negatief op te treden. Het is wel bewezen dat sociale en ouderlijke ondersteuning zowel positiviteit als prestatie van kinderen verhoogt. Maar cruciaal is wel dat deze ondersteuning op de juiste manier plaats vindt. Na deze Slim Tennis workshop zul je als ouder precies weten hoe je op de meest positieve en heilzame manier je kind kan ondersteunen. Je zult verbaasd staan over het gemak waarmee je een positieve relatie met je kind kan creëren als je eenmaal weet wat tegen je kind te zeggen en vooral ook hoe het te zeggen. Dit leer je in de workshop:
 • Wat is het verschil tussen extrinsieke en intrinsieke motivatie?
 • Hoe help ik mijn kind zijn/haar intrinsieke motivatie bij tennis te ontwikkelen en het te sturen voor betere prestaties?
 • Hoe help ik mijn kind om meer uit zijn wedstrijden te halen en er van te leren?
 • Hoe geef ik op een constructieve manier feedback aan mijn kind na een moeilijke verliespartij of een spannende winstpartij?

Deze Slim Tennis workshop zal de manier waarop je met je kind communiceert veranderen!


 

De workshop is open voor inschrijving alleen aan ouders van de jonge spelers van Effort Tennis Academy. Speelt en traint je kind bij Effort Tennis Academy, meld je dan aan voor deze spannende workshop. Voer je naam en email hieronder in.

Inschrijving gesloten.

Datum: 14 november 2010 (zondag)
Tijd: 11:00 – 14:00 uur
Locatie: Hotel café restaurant Prinsen
Eibergseweg 13
7273 SP Haarlo

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (7)

Laat een reactie achter

 • halima

  |

  Hallo Ajdin,

  Excuses voor de wat late reaktie.
  Als eerste bedankt voor de uitnodiging vd workshop.
  Mijn goede gevoel betreefende jullie aanpak is door deze workshop toegenomen. Door jouw tips kan ik er met mijn dochter beter over praten.
  Bij alles staat toch voorop hoe mijn dochter zich tot ‘n volledig (en goed) mens kan ontwikkelen.

  Succes met jullie aanpak.

  Reply

 • Evelyn Podzimek

  |

  Als trainer en tennisouder van 2 kinderen, vond ik de workshop zeer waardevol. Dank je wel Loet voor de uitnodiging! Ajdin weet een prettige leeromgeving te creeren, waar veel ruimte is voor interactie. Als tennisouder was het voor mij een reflectie op mijn eigen functioneren, wat gaat best wel goed, waarin kan ik mijn ondersteuning verbeteren, zodat mijn kids zich optimaal kunnen ontwikkelen in de tennissport en als mens. Voor mij blijft het balans zoeken tussen steun bieden, loslaten, tussen inspanning en ontspanning. Ajdin bedankt voor je zinvolle tips!

  Reply

 • Charles Huisman

  |

  Hallo Ajdin,
  Het was een boeiende workshop, want het leerde me hoe gemakkelijk je als ouder op de stoel van de trainer/coach gaat zitten en je daardoor anders tegenover je kind staat en het kind tegenover de ouder(s). Het was ook een eye-opener hoe je op een simpele manier betrokken kunt zijn, zoals het bijhouden van allerlei wedstrijd info. En dat uiteindelijk de liefdevolle knuffel toch het belangrijkst is!!

  Reply

 • Mike Vergeer

  |

  Allereerst wil ik Loet bedanken voor de uitnodiging, aangezien ik geen betrokkenheid bij de tennisschool heb. Ik heb het, mede door de goede presentatie van Ajdin, als bijzonder verfrissend en ook erg leerzaam ervaren. Wat ik vooral goed vind, is dat deze tennisschool van het mentale gedeelte geen ondergeschoven kindje maakt. Naar ouders in het algemeen, waaronder ikzelf, zaten er punten in die behalve in de wedstrijdsport ook op andere terreinen zoals b.v. schoolprestaties bevorderend zullen werken in de relatie tussen ouder en kind.
  Wat betreft mijn ervaring als tennistrainer mag hier vaker aandacht aan besteed worden.

  Reply

 • Han Koeslag

  |

  Sommige punten waren enorm herkenbaar voor mij. Als ouder zijnde ben je enorm betrokken. De valkuil is dan ook, dat je inderdaad teveel nadruk gaat leggen op bepaalde dingen. Vooral richting extrinsieke motivatie. Mijn jongste dochter (9 jaar) haakte onlangs bijna af wat betreft tennis. Ze heeft afgelopen seizoen een periode gehad waarin ze haar arm brak en aan een acute blinde darm geholpen moest worden. Ik moet dus geen druk op haar leggen en haar rustig de tijd geven om terug te komen. Mocht ze andere dingen interessant vinden (zoals street dance in haar geval) moet ik haar daar volledig in steunen. Ik vond het een zeer zinvolle bijeenkomst!

  Reply

 • Jan Boekestijn

  |

  Hallo Ajdin,
  Ik vond dat je een prettige manier van presenteren aan de dag legde met veel interactie. Je betrekt het publiek er goed bij en door je vragen zet je ze ook aan het denken. Verder geef je goede structuur aan met ondersteuning van de flipover. De oefeningen werken goed als manier om het ijs te breken en de gesprekken op gang te brengen.
  Tip: Soms duurt het lang voordat het door jou gezochte antwoord uit de groep komt. Je kunt dan beter zelf met het antwoord komen, anders wordt het een ‘raden we wat ie bedoeld’ spelletje.

  Succes verder
  Groet
  Jan Boekestijn

  Reply

 • Marten

  |

  Ik en mijn partner vonden het een hele leuke, leerzame en inspirerende workshop. Het heeft ons bewust gemaakt van hoe we onze zoon nog beter kunnen begeleiden. Op het gebied van tennis en ook op andere gebieden. Stimuleren in zijn intrinsieke motivatie zodat hij een gelukkiger, completer en emotioneel sterker mens wordt.

  Reply