Slim Tennis Workshop – Tennis als Teamsport

Competitie is een belangrijk onderdeel van recreatief clubtennis. Toch zijn de meeste tenniscompetitie teams lang niet zo hecht en effectief als teams bij echte teamsporten. Vooral jongere spelers spelen competitie vaak als een bij elkaar geraapt groepje individuele tennissers. Dit is natuurlijk ook te begrijpen, want tennissers worden direct en indirect vooral voorbereid om individueel te presteren en individueel alle druk te dragen. Na deze Slim Tennis workshop zal je precies weten hoe je steun moet geven aan je teamgenoten om jullie gezamenlijke prestaties te optimaliseren en ook het maximale plezier en harmonie in jullie team te handhaven. Je zult beseffen wat de kracht is van een teamsport en je zult een goede start maken om een hecht en sterk competitieteam te worden. Je zult verbaasd staan over jullie resultaten en het plezier tijdens competitiedagen, als je eenmaal leert hoe je kunt bijdragen om het beste uit je team te halen.

Dit leer je in deze tennis workshop:

 • Wat houdt het in om mijn teamgenoten optimaal te steunen en hoe kan ik dit het beste doen?
 • Wat zijn de 3 belangrijkste aspecten van een goed dubbelspel koppel?
 • Hoe kan ik mijn teamgenoten helpen om te leren van hun gespeelde wedstrijden?
 • Wat is de beste manier om een competitiedag af te sluiten?

Deze workshop zal de manier waarop je competitietennis benadert veranderen! Je zult leren hoe je optimaal kan bijdragen aan het succes en plezier van je team.

De workshop is uitsluitend open voor inschrijving aan competitieteams van TV Rapiditas in Nijmegen. De uitnodigingen en inschrijvingen zullen door de vereniging zelf verzorgd worden!

Datum: 20 maart 2011 (zondag)
Tijd: 09:00 – 11:00 uur
Locatie: Clubhuis TV Rapiditas
D’almarasweg 24
6525 DW Nijmegen

 

Klik hier voor een overzicht van alle Slim Tennis Workshops.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

Laat een reactie achter

 • Michael Schermer

  |

  Goede, interactieve workshop, waardoor de competitiespelers van Rapiditas hopelijk een hoger rendement uit de competitie zullen halen en er nog meer plezier aan gaan beleven door een goede ‘teamspirit’!
  Michael Schermer, Technische Commissie van T.V. Rapiditas (Nijmegen)

  Reply