Tennistips van Casper

Casper Timmers slim tennis tipsMijn naam is Casper Timmers en ik ben sinds september 2013 werkzaam bij Slim Tennis in de rol van Business Developer. De visie van Slim Tennis is dat mentale tennistraining net zo gebruikelijk wordt als fysieke -en technische training. Met Slim Tennis willen wij een leidende rol spelen in de Nederlandse tenniswereld, met betrekking tot het aanbieden van mentale kennis en mentale trainingsmogelijkheden.

Zelf ben ik nu ongeveer vier jaar actief als tennisspeler en heb tot voor kort eigenlijk nooit stil gestaan bij het mentale aspect binnen de tennissport. Regelmatig kwam het voor dat ik wedstrijden op belangrijke momenten uit handen gaf, of dat ik te opzichtig liet merken aan mijn tegenstander dat het bij mij niet lekker liep. Sinds ik in contact ben gekomen met Slim Tennis, merk ik dat ik me sterk heb verbeterd op deze onderdelen.

De lessen die ik nu al verworven heb via Slim Tennis deel ik graag met jullie:

  • Speel met plezier: Plezier ontspant. Een wedstrijd instappen met een focus op plezier ipv winnen zal zorgen dat je beter speelt. Spelplezier speelt een grote rol bij het winnen van wedstrijden.
  • Speel regelmatig: Hoe meer je speelt, hoe beter je om kunt gaan met druk of bepaalde situaties tijdens wedstrijden. Het bezitten van wedstrijdritme helpt je bij het winnen van wedstrijden. Makkelijke ballen, zoals smashes, worden dan minder vaak gemist.
  • Vertrouw in jezelf: Bepaal voor wedstrijden je strategie, bijvoorbeeld het aanpakken van de zwakke slag van je tegenstander. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste bal op het juiste moment slaat, ga dus niet forceren! Speel hoe je het vaak getraind hebt en weet wat voor jezelf het beste is om te doen.
  • Denk positief: Denk positief en heb vertrouwen in een goede afloop. Wanneer je op een belangrijk moment een tweede service moet slaan, denk dan niet “sla geen dubbele fout” of “ik mag deze service niet missen”. Zeg juist op deze momenten tegen jezelf “ik ga een goede service slaan”.

Laat me via een reactie weten wat je van mijn Slim Tennis tips vindt, of als je zelf nog tips voor mij hebt…

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter