Hewitt verrast Del Potro – US Open 2013

Lleyton Hewitt Slim TennisOp het laatste Grand Slam toernooi van het jaar zorgde routinier Lleyton Hewitt in de nacht van vrijdag 30 augustus op zaterdag 31 augustus voor een grote verrassing. De inmiddels 32-jarige Australiër was namelijk in een slopende vijfsetter te sterk voor niemand minder dan de huidige nummer zes van de wereld, Juan Martin Del Potro.

Het was niet de eerste keer dit jaar dat Hewitt wist te winnen van “DelPo”. Op het demonstratietoernooi in Kooyong en op Queen’s stapte de sluwe vos ook al als winnaar van de baan.

Toch speelt Hewitt al een aantal jaar niet meer in de top van de wereld. Blessures zorgen ervoor dat hij nog maar af en toe een succes kan boeken, dit lijkt hem echter weinig uit te maken. Na afloop van zijn overwinning op de boomlange Argentijn liet hij het volgende weten: “Dit is de reden waarom ik nog professional ben, om momenten mee te maken zoals deze.”

Omdat Hewitt vooral voor zijn plezier deelneemt aan de grote toernooien, blijft hij een gevaarlijke tegenstander om tegen de spelen. Vooral tegen de grotere tennissers heeft hij het in zich om zich vast te bijten en boven zichzelf uit te stijgen. Zijn knappe vijfsetter tegen Del Potro is hier een voorbeeld van.

Hewitt speelt voor het spelplezier

Op recreatief niveau kom ik vaak tegenstanders tegen die ten koste van alles proberen te winnen, echter bereiken deze tennissers vaak het tegenovergestelde. Door zichzelf zoveel druk op te leggen gaan ze juist meer fouten maken.

Door zonder verwachtingen een toernooi in te gaan en vooral plezier te hebben, stijg je regelmatig boven je eigen niveau uit. Hierdoor boek je soms verrassende overwinningen, zoals Hewitt deed tegen Del Potro. Wil je meer weten over deze tennistip, lees eens Slim Tennistip nr. 12 – Speel zonder verwachtingen.

US Open Tennis 2013

Het laatste Major-toernooi in New York duurt nog tot en met zondag 8 september. Bij de heren maken Novak Djokovic, Andy Murray en Rafael Nadal nog kans op de titel. Ook Roger Federer, inmiddels afgezakt naar plaats zeven op de ATP-ranglijst, mag niet vergeten worden. In het damestoernooi lijkt Serena Williams de enige grote kanshebber voor de eindzege.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter