Waar is Serve and Volley tennis gebleven?

Technologie – betere snaren en rackets, die spelers in staat stellen met meer effect en harder te slaan. Dat zou netspelers te weinig tijd geven om het net te bestormen op elke andere approach behalve de ene waarop ze een zweefbal terug verwachten. Een andere reden waar ik over gelezen heb is dat zelfs Wimbledon elk jaar aan zijn gras sleutelt, waardoor de bal veel minder doorglijdt en hoger opstuit. En dan zijn er nog de tennisleraren en trainers, die structureel te weinig aandacht zouden schenken aan het netspel van kids…

Een van de drie redenen, alle drie, of andere redenen misschien zelfs.. Feit is dat tennis zoals hieronder, Roger tegen Pete op Wimbledon 2001, niet meer voorkomt. Toch wel een beetje jammer vind ik.. Al is er genoeg leuks te zien ook vanaf de baseline ;).

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

Laat een reactie achter

 • frederik

  |

  Heb dit al eerder gehoord.Wat er van waar is,hier in het midden gelaten.
  Wat echter geloofwaardig blijft,is het vele loopwerk bij S&V.Dat is dus niet gering.
  Verder zoals hier vermeld….de trainers,die braafjes baselinertjes blijven fokken.Ja,blijven,want dat is altijd al zo geweest.
  Er zijn spelers,die kennelijk geen S&V nodig hebben en die toch keien aan het net zijn.Kijk maar naar Nadal en ook Federer.
  Voordeel natuurlijk,dat men minder gepasseerd wordt.
  Toch blijf ik het S&V MISSEN! En…gras veranderen? Hoe moeten we dit geloven?

  Reply

 • frits

  |

  Ik heb de laatste 10 jaar niet meer zoveel naar tennis gekeken,dan voorheen.
  Er was een tijd geweest,dat ik zoveel mogelijk toernooien bekeek.
  Echter,na zoveel jaren zat ik weereens naar Wimbledon te kijken.En,..wat zag ik daar tot mijn grote verbazing?GEEN serve and volley.Uitgerekend DAAR juist niet.Ik dacht toen eerst: waren ze daar soms ziek? Wimbledon was toch voorheen het Mekka van de serve and volley?
  Maar ja,we kunnen er niet omheen,dat dit speltype de slijtage van de benen sterk bevordert.Dan was Thomas Muster verstandiger,die had iets met zijn loopwerk en specialiseerde zich dus op het baseline werk,en scoorde daar goed mee.
  Ook zou men op Wimbledon maatregelen getroffen hebben om het serve ande volley te verzwaren.
  Hoe dan ook,persoonlijk mis ik het spectaculaire element van serve and volley en ik hoop toch,dat deze vorm (zij het gedeeltelijk) weer terug zal komen.
  Frits

  Reply