Slim Tennis Workshop – Angst en Zelfvertrouwen

Tennis kan gelijk staan aan energie, plezier en voldoening. Toch zijn de meeste spelers tijdens een wedstrijd niet ontspannen en geconcentreerd. Te vaak worden spelers dwarsgezeten door zelftwijfel, faalangst, ongeduld en frustratie. De gemiste kans, de sukkelige fout, de vervelende tegenstander, allemaal voorbeelden van vaak opkomende gedachten tijdens het spelen. Na deze Slim Tennis workshop zal je precies weten hoe je angst en frustratie snel en effectief kunt omzetten in zelfvertrouwen en plezier. Je zult beseffen dat winnen nooit gegarandeerd is, maar dat succesverwachtingen altijd mogelijk zijn en ook de waarschijnlijkheid tot beter presteren vergroten. Je zult verbaasd staan over je resultaten en het plezier op de baan, als je eenmaal leert hoe je het beste uit jezelf haalt en aan de slag gaat met je mentale tennisontwikkeling. Dit leer je in de workshop: 
 • Wat is mijn bron van zelfvertrouwen en hoe put ik eruit?
 • Wat zijn de verschillende soorten angst bij tennis en hoe zijn deze anders dan zenuwachtigheid?
 • Wat is de effectiefste methode om angst onmiddellijk te overwinnen en hoe pas ik deze toe?
 • Wat zijn de 7 ultieme tips die me zullen helpen bij het bouwen en vergroten van mijn zelfvertrouwen op de tennisbaan?

Deze workshop zal de manier waarop je tennis benadert veranderen! Je zult je spel leren beheersen met zelfvertrouwen en plezier.

De workshop is uitsluitend open voor inschrijving aan spelers van ALTC DDV Amsterdam. Er is een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.

Ben je een DDV speler, meld je dan snel aan voor deze spannende workshop! Voer je naam en email hieronder in.

Inschrijving gesloten.

Datum: 13 Februari 2010 (zaterdag)
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: Clubhuis ALTC DDV
IJsbaanpad 43
1076 CV Amsterdam

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

Laat een reactie achter

 • Louki

  |

  Erg leuke workshop. Veel praktische tips. Je gaat nadenken over andere dingen dan techniek. Heel leerzaam, ook voor subtoppers!

  Reply

 • Marcel

  |

  Dag Ajdin,

  Ik heb erg genoten van de workshop gisteren. De workshop heeft me vooral bevestiging gegeven over mijn benadering van tennis: ontwikkelingsgericht in plaats van resultaat gericht.
  De tips om angst te voorkomen beschouw ik als zeer waardevol. Zelf gebruik ik ook vaak, op momenten als ik het spel te serieus neem, de tegenstander te veel idealiseer of tegen mezelf sta te spelen, om te denken aan die onderdelen van het tennis die ik erg leuk vind en waarom ik graag op de baan sta, zoals de rally aangaan (ipv meteen te willen scoren) en een lange slagenwisseling hebben.
  De belangrijkste tip die ik meeneem is mezelf als winnaar zien, dat ontbreekt vooral nog in het enkelspel.
  De workshop zal me zeker helpen om er dit jaar een fantastische competitie van te maken!

  Bedankt en hartelijke groet,
  Marcel

  P.S. Een positief punt vind ik ook je openheid over bepaalde situaties, zoals de situatie waar je 6-0, 5-0, 40-0 achter stond en toch bleef hopen op een paar puntjes om het tij te keren. Ik heb zelf bij snooker een keer een competitie wedstrijd gespeeld die de tegenstander al als gewonnen had genoteerd omdat ik zo ver achter stond, maar door erin te blijven geloven heb ik de wedstrijd uiteindelijk met een re-spotted black gewonnen, hetgeen bewijst dat het pas over is als de laatste bal is gespeeld!

  Reply

 • Jan Veenekamp

  |

  Genoten van de workshop, Adjin laat veel uit de mensen zelf komen waardoor de oplossingen duidelijk worden. Hij gaat goed in op vragen uit de zaal. Ben benieuwd wat hij verschillend doet voor verschillende niveau’s

  Reply