Slim Tennis Workshop – Angst en Zelfvertrouwen

Tennis kan gelijk staan aan energie, plezier en voldoening. Toch zijn de meeste spelers tijdens een wedstrijd niet ontspannen en geconcentreerd. Te vaak worden spelers dwarsgezeten door zelftwijfel, faalangst, ongeduld en frustratie. De gemiste kans, de sukkelige fout, de vervelende tegenstander, allemaal voorbeelden van vaak opkomende gedachten tijdens het spelen. Na deze Slim Tennis workshop zal je precies weten hoe je angst en frustratie snel en effectief kunt omzetten in zelfvertrouwen en plezier. Je zult beseffen dat winnen nooit gegarandeerd is, maar dat succesverwachtingen altijd mogelijk zijn en ook de waarschijnlijkheid tot beter presteren vergroten. Je zult verbaasd staan over je resultaten en het plezier op de baan, als je eenmaal leert hoe je het beste uit jezelf haalt en aan de slag gaat met je mentale tennisontwikkeling. Dit leer je in de workshop:
 • Wat is mijn bron van zelfvertrouwen en hoe put ik eruit?
 • Wat is het effect van angst op mijn presteren en hoe is deze anders dan het effect van zenuwachtigheid?
 • Wat zijn de verschillende soorten angst bij tennis en waar ligt mijn uitdaging?
 • Wat is de effectiefste methode om angst onmiddellijk te overwinnen en hoe pas ik deze toe?
 • Wat zijn de 7 ultieme tips die me zullen helpen bij het bouwen en vergroten van mijn zelfvertrouwen op de tennisbaan?

Deze workshop zal de manier waarop je tennis benadert veranderen! Je zult je spel leren beheersen met zelfvertrouwen en plezier.

De workshop is uitsluitend bedoeld voor competitiespelers van TV Rapiditas Nijmegen. Er is een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.

Ben je een Rapiditas competitiespeler, meld je dan snel aan voor deze spannende workshop!

Inschrijving gesloten.

Datum: 21 maart 2010 (zondag)
OF 28 maart 2010 (zondag)
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: Wijkgebouw Brakkenstein
Heijendaalseweg 239
Nijmegen

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (9)

Laat een reactie achter

 • Sil

  |

  Ik vond het een hele leerzame workshop. Ik ben ook meer te weten gekomen over het mentaal sterk zijn. Ik heb zelf ook last van angst en ik wist wel wat ik moest doen maar na de workshop doe ik het ook.

  Reply

 • Sander

  |

  Zondag 28 maart 2010 deelgenomen aan de workshop namens TV Rapiditas

  Nuttige workshop om je bewust te worden van verbeterpunten in het tennisspel. Erg leuk om te leren hoe je deze punten kunt benoemen / herkennen en verbeteren.

  Bedankt,

  groet sander

  Reply

 • Djoerd

  |

  Zondag 28 maart 2010 deelgenomen aan de worshop

  Enthousiastmerende workshop met veel herkenbare punten die aangepakt worden. Ajdin brengt een goede sfeer binnen de groep. Goede en bruikbare tips. Ajdin had wat mij betreft nog meer zijn eigen ervaring mogen inbrengen, vooral omdat hij juist diegene is die door deze tips mentaal sterk is geworden. Overleg met clubgenoten is leuk, maar kan eventueel ook buiten de workshop.

  Bedankt voor de les Ajdin en succes met je werkzaamheden

  Reply

 • Michiel

  |

  Adjin geeft in een heldere structuur en aanpak een beeld van de oorzaken en effecten van angst en zelfvertrouwen. In een samenhangende workshop ben je in korte tijd in staat om een aantal van je probleempunten langs te lopen en aan een oplossingsrichting te werken.
  Een goede afwisseling tussen theorie en eigen deelname.

  Voor mijzelf blijf ik nu denken aan mijn Heerlijke Eerder Gespeelde Punten.

  Reply

 • Anne-marij Pasma (moeder van Joost)

  |

  Hallo,

  Het was voor mij een erg leerzame workshop.
  Als moeder van een 14 jarige wedstrijdspeler waren de thema’s erg herkenbaar.
  Het lijkt mij een aanrader om deze workshop in een aangepaste vorm ook aan te bieden aan jongere kinderen, daar hebben, denk ik, zowel de kinderen als de ouders veel aan.

  succes met je workshops

  groeten,

  Anne-marij

  Reply

 • Sanne

  |

  Ik heb 21 Maart aan de workshop deelgenomen en heb heel wat goeie tips gekregen waar ik mee aan de slag kan/ga.

  Ik herkende (ook) veel situaties die Ajdin beschreef en ik hoop dat ik dmv van de aandachtspunten die hij heeft gegeven daar wat mee kan gaan doen.

  Al met al een zeer nuttige en boeiende workshop die ik iedereen kan aanraden! Ik kijk al uit naar de volgende workshop!
  Bedankt Ajdin!

  Reply

 • Nick

  |

  Zondag heb ook ik deelgenomen aan de workshop.

  Het was een workshop met veel tips wat erg handig is voor veel spelers in hun tennis. Ik vraag me wel af of die tips ook daadwerkelijk zo goed werken als je zei. Het lijkt me dat het niet bij iedereen werkt als je die tips gebruikt. Maar bij veel mensen zal het wel werken, dus dat is goed.

  Ik heb zelf al ongeveer tien mentale trainingen gehad. Daardoor wist ik alles al. Maar over het algemeen lijkt het me voor veel spelers een nuttige workshop!

  Reply

 • Dennis

  |

  Net als Emiel heb ook ik gister deelgenomen aan de workshop.

  Ik ben van mening dat een workshop zoals gister gegeven altijd van toegevoegde waarde is. De tips die naar voren komen zijn voor zowel de recreanten spelers als de prestatieve spelers van toepassing.

  Voor mij als wedstrijdspeler kwamen er heel veel herkenbare situaties naar voren, zoals ik ook tegen Ajdin zei ‘had ik dit maar een paar jaar eerder begrepen’.

  Vond de workshop ook boeiend door de verhalen van Ajdin zelf als speler! Al met al top, en ik hoop dat er in het vervolg nog een leuke workshop volgt;-)

  Reply

 • Emiel, Rapiditas Nijmegen

  |

  Gisteren deelgenomen aan een Slim Tennis workshop. Ik heb het als zeer nuttig ervaren.

  Omdat ik op het vlak van persoonlijke ontwikkeling al het een en ander aan ervaring heb bevatte de workshop voor mij persoonlijk veel reeds bekende methoden, technieken en tips. Desalniettemin is het zo bij elkaar opgeteld toch zeer nuttig om dit te gebruiken om mijn wedstrijden (en die van mijn teamgenoten) beter te controleren.

  Echt een nieuwe eenvoudige tip die ik heb meegekregen is het meenemen van een mooie actiefoto van een tenniswedstrijd waaraan ik met veel plezier en trots terugdenk. (eigenlijk is dit een samenraapsel van verschillende tips die ik als bovenstaand heb bijeengepakt 😉

  Adjin bedankt voor je energie!

  Reply