Slim Tennis Workshop DDV Jeugd – Angst en Zelfvertrouwen

Tennis is super leuk. Ik ben opgegroeid op de tennisbaan. Wanneer ik als kind niet aan het tennissen was, dan was ik aan het voetballen – op de tennisbaan! Toch weet ik uit mijn jeugd dat als ik een toernooiwedstrijd moest spelen, net zoals de meeste kinderen, ik veel last had van zenuwen, dat ik stomme fouten maakte, dubbele fouten op break-points sloeg en snel ruzie maakte over een afdruk die wel of niet uit zou zijn geweest. In deze Slim Tennis workshop zal je op een leuke manier leren hoe je frustratie, angst en zenuwachtigheid binnen een mum van tijd kan verslaan. Je zal ook leren hoe je het beste je zelfvertrouwen kan laten groeien. Je zult veel vaker winnen zonder dat je betere slagen hebt moeten ontwikkelen. Wanneer je leert wat te doen als je zenuwachtig bent, en hoe makkelijk het is om je zelfvertrouwen te vergroten, zul je verbaasd zijn hoe simpel het is om zware partijen toch naar je toe te keren. Dit leer je in de workshop:
 • Wat is zelfvertrouwen en waar haal ik de mijne vandaan?
 • Wat voor soorten angst zijn er bij tennis?
 • Hoe is angst anders dan zenuwachtigheid?
 • Hoe overwin ik angst onmiddellijk en op elk moment?
 • Wat zijn de ultieme 7 tips die mijn zelfvertrouwen zullen vergroten?

Deze workshop zal elke toernooiwedstrijd net zo leuk maken als een oefenpartijtje. Je zal meer lol hebben bij het spelen van wedstrijden en je zal ze vaker winnen.

De workshop is uitsluitend open voor inschrijving aan jeugdspelers van ALTC DDV Amsterdam. Ben je een DDV jeugdspeler, meld je dan snel aan voor deze spannende workshop!

Inschrijving gesloten.

Datum: 2 april 2010 (vrijdag)
Tijd: 12:00 – 14:30 uur
Locatie: Frans Otten Stadion – Hall of Fame zaal
IJsbaanpad 43
1076 CV Amsterdam

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

Laat een reactie achter

 • Valentijn

  |

  Erg leuk en praktisch,

  Met een goed voorbeeld ter inleiding luistert iedereen meteen geboeid. Door een paar vragen blijkt dat iedereen wel eens onzekerheden heeft bij het spelen van een tenniswedstrijd. Waar word je zelfverzekerd van? Waarom ben je bang? Waar komt die angst vandaan? Hoe los je het op?
  En heel belangrijk: Wat ga je vanaf nu in frustrerende wedstrijden anders doen?
  Wil je antwoord op die vragen, dan is Ajdin echt degene die je uitleg kan geven.

  Een aanrader

  Reply

 • Lucia

  |

  ps.
  Ook vond ik dat u heel goed lesgaf ik vond uw persoonlijke verhalen zo leuk en leerzaam.

  Reply

 • Lucia

  |

  Ik vond het heel erg leerzaam.
  Omdat ik opzich wel wist wat ik moest doen, maar het toepassen vond ik moeilijk!
  Ik heb het blaadje met de 7 tips in mijn tennistas gedaan, zodat ik altijd als ik een wedstrijd speel er even naar kan kijken.
  Dan denkt mijn tegenstander natuurlijk, wat doet zij nou weer met een blaadje, en wordt ze zenuwachtig’haha’

  Groetjes Lucia

  Groetjes Lucia

  Reply