Slim Tennis Workshop – Ouders als Motivatiemanagers

Waarschijnlijk zijn er al sinds het begin van sportgeschiedenis ouders aan de zijlijn of in de tribunes te vinden die enthousiast, schreeuwend, kritisch, liefdevol, zorgzaam, en veeleisend, hun best doen om hun kinderen te ondersteunen.

Helaas maken veel ouders ongewild de sportervaring van hun kinderen verre van optimaal. Vaak is het juist de goedbedoelende ouder die een verkeerde opmerking maakt op het verkeerde moment (en er niet van leert). Er is niet veel nodig voor een kind om zich onder druk te voelen om zijn of haar ouders tevreden te stellen. En ouders kunnen deze druk creëren alleen al door aanwezig te zijn tijdens een wedstrijd, laat staan door ook nog eens negatief op te treden.

Het is wel bewezen dat sociale en ouderlijke ondersteuning zowel positiviteit als prestatie van kinderen verhoogt. Maar cruciaal is wel dat deze ondersteuning op de juiste manier plaats vindt. Na deze Slim Tennis workshop zal je als ouder precies weten hoe je op de meest positieve en heilzame manier je kind kan ondersteunen.

Je zult verbaasd staan over het gemak waarmee je een positieve relatie met je kind kan creëren als je eenmaal weet wat tegen je kind te zeggen en vooral ook hoe het te zeggen.

Dit leer je in de workshop:
 • Wat is het verschil tussen extrinsieke en intrinsieke motivatie?
 • Hoe help ik mijn kind zijn/haar intrinsieke motivatie bij tennis te ontwikkelen en het te sturen voor betere prestaties?
 • Hoe geef ik op een constructieve manier feedback aan mijn kind na een moeilijke verliespartij of een spannende winst?

Deze Slim Tennis workshop zal de manier waarop je met je kind communiceert veranderen!

Datum: 14 December 2009 (maandag)
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Clubhuis TV Rapiditas
D’almarasweg 24
6525 DW Nijmegen

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (6)

Laat een reactie achter

 • Tilly Aalders

  |

  Beste Ajdin,

  Vandaag exact een week geleden dat je de workschop “ouders als motivatiemanagers” voor de KICK ouders gegeven hebt. Inmiddels heb ik de boodschap aan verschillende ouders en collega’s doorgegeven. Hoe ga je om met je sportende kind: de 6 tips “wanneer hij van een wedstrijd thuiskomt” tezamen met de intrinsike /extrinsieke motivaties geven een prima basis!! En niet alleen voor tennis, meerdere sporten kunnen hier onder gerekend worden, dus ons hele gezin heeft er wat aan! Over de opbouw van de avond; goede interactie, discussie momenten tussen de ouders lang genoeg.

  Reply

 • Ajdin

  |

  Thanks allemaal.. Voor de complimenten en de tips. Ik zal ze zeker meenemen voor de volgende keer. Het was een leuke avond. Veel succes en plezier met de kids 😉
  Groetjes,
  Ajdin

  Reply

 • Mirjana Lazic

  |

  Hoi Ajdin,

  hocemo li nasim jezikom da komuniciramo(ha,ha,ha)?

  Ik vond het onderwerp intrinsieke motivatie zeer leerzaam en leuk. De avond was verder zeer informatief en de tips gaan we zeker toepassen.

  Nog bedankt en succes met je verdere carriere.

  Cao!
  Mira

  Reply

 • Jos Klaassen

  |

  Hoi Ajdin,

  Ik heb genoten van het feit hoe jij ouders met jou, maar vooral ook met elkaar hebt laten nadenken en discussieren over belangrijke mentale processen in zichzelf, met betrekking tot hun sportende kind. Als hoofdtrainer van Ts KiCK heb ik al diverse spontane en positieve reacties ontvangen van ouders, die op zijn minst met mij, maar ook met hun kind en misschien wel met elkaar naast de baan van de tennissende kinderen begripvoller en verantwoorder zullen reageren. Bedankt nogmaals voor je deskundige coaching. Ook ik ben er weer wijzer van geworden.
  Jos

  Reply

 • Conny Haukes

  |

  Hai Ajdin;

  De workshop was zeer zinvol voor mij als ouder van een fanatiek mannetje, die dol is op het spelletje, de vriendjes eromheen en graag wil winnen. Hoe ga je als ouder hiermee om. De tips en tools voor opvang na een wedstrijd vond ik zeer zinvol. Niet alleen bruikbaar voor het tennis, maar voor de hele opvoeding en voor iedereen. Winnen is leuk, maar net zoveel voldoening en plezier halen uit jezelf bij minder fijne wedstrijden is nog leuker.
  Aandacht voor de intrinsieke motivatie van je kind is me het meest bijgebleven.
  Leerzaam en een fijne kundige workshopleider.
  Bedankt, Conny

  Reply

 • Marike Jacobs

  |

  Hoi Ajdin,

  Ik vond het een interessante bijeenkomst en heb er het mijne uitgepikt voor mijn zoon(s). Een puntje van kritiek: Ik denk dat de tijd die we voor de opdrachten kregen vrij kort was (evenals het terugkoppelmoment), waardoor er te weinig uit kwam. Misschien dat de opdrachten niet geheel duidelijk waren. Concluderend: ik heb het thuis direct met mijn partner besproken en ga het punt intrinsieke motivatie zeker bespreken met mijn zoon.

  Reply