Workshop voor Ouders van Tennis Kids

Waarschijnlijk zijn er al sinds het begin van sportgeschiedenis ouders aan de zijlijn of in de tribunes te vinden die enthousiast, schreeuwend, kritisch, liefdevol, zorgzaam, en veeleisend, hun best doen om hun kinderen te ondersteunen. Helaas maken veel ouders ongewild de sportervaring van hun kinderen verre van optimaal. Vaak is het juist de goedbedoelende ouder die een verkeerde opmerking maakt op het verkeerde moment (en er niet van leert). Er is niet veel nodig voor een kind om zich onder druk te voelen om zijn of haar ouders tevreden te stellen. En ouders kunnen deze druk creëren alleen al door aanwezig te zijn tijdens een wedstrijd, laat staan door ook nog eens negatief op te treden. Het is wel bewezen dat sociale en ouderlijke ondersteuning zowel positiviteit als prestatie van kinderen verhoogt. Maar cruciaal is wel dat deze ondersteuning op de juiste manier plaats vindt. Na deze Slim Tennis workshop zal je als ouder precies weten hoe je op de meest positieve en heilzame manier je kind kan ondersteunen. Je zult verbaasd staan over het gemak waarmee je een positieve relatie met je kind kan creëren als je eenmaal weet wat tegen je kind te zeggen en vooral ook hoe het te zeggen. Dit leer je in de workshop:
 • Wat is het verschil tussen extrinsieke en intrinsieke motivatie?
 • Hoe help ik mijn kind zijn/haar intrinsieke motivatie bij tennis te ontwikkelen en het te sturen voor betere prestaties?
 • Hoe help ik mijn kind om meer uit zijn wedstrijden te halen en er van te leren?
 • Hoe geef ik op een constructieve manier feedback aan mijn kind na een moeilijke verliespartij of een spannende winstpartij?

Deze Slim Tennis workshop zal de manier waarop je met je kind communiceert veranderen!

Inschrijving gesloten.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (5)

Laat een reactie achter

 • Jos Klaassen

  |

  Hoi Ajdin,

  Je was goed in vorm, gegroeid als trainer en in je aanpak! Ouders waren erg enthousiast over de ogenschijnlijke simpelheid, waarmee je uiteindelijk effectief bleek en een hoog rendement bereikte. De workshop was praktisch gericht en interactief; ze voelden zich echt betrokken…! Ik ga er van uit, dat we zo naast gemotiveerde spelers, ook gelijkgerichte ouders krijgen. 1+1 = 3 toch ?

  Reply

 • Marike Jacobs

  |

  Hoi Ajdin,

  Uiteraard was ik nog van plan om een reactie te geven op de workshop Slim Tennis. Ik vond het wederom erg interessant; bedankt daarvoor. De workshop was in vergelijking met 2 jaar geleden beter opgezet (verliep gestroomlijnder) en daardoor interactiever. Ik ben zelf vaak bezig met bedenken hoe je je kind op een goede manier kan begeleiden in de sport. Je wil je kinderen motiveren, maar niet pushen en daarbij een veilige en prettige omgeving geven. Ik heb in de workshop duidelijke tips en stof tot nadenken meegekregen (gelukkig heb ik het opgeschreven). Heel leerzaam. Ook als ouder wordt je behoorlijk gevormd door de opvoeding van 4 zoons.
  Verder denk ik dat je de workshop best in een breder verband zou kunnen geven. Er zijn vele sporten op verschillende niveau’s (!) waarbij dezelfde aspecten naar voren komen.

  Reply

 • Carina Kaak

  |

  Dag Ajdin,

  Ik vond het een hele goede en leerzame avond, ook al zitten er voor je gevoel een aantal open deuren bij. Bewust nadenken over hoe je reageert en hoe je zou moeten reageren is iets wat elke ouder met sportende kinderen af en toe zou moeten doen! In de communicatie naar mijn kind zal ik de besproken punten zeker (bewuster) mee gaan nemen.

  Reply

 • Luc Buitinck

  |

  De workshop was nuttig omdat er enkele basisvragen gesteld worden:
  Waarom tennist je kind?
  Wat motiveert je kind?
  Hoe bevorder je participatie?
  Het is goed om daar ook als ouder eens mee bezig te zijn.
  De vragen die zijn gesteld ga ik ook nog voorleggen aan mijn eigen zoon, wie weet met welk antwoord hij komt.

  Reply

 • Luc Buitinck

  |

  ik heb me al aangemeld

  Reply