Al is tennis geen contactsport, toch krijgt het lichaam aardig wat te verduren op de tennisbaan. Door de herhalende bewegingen in tennis kunnen blessures zich ontwikkelen, met alle gevolgen van dien. Je kent vast wel een tennismaatje die het overkomen is – het is geen pretje om weken of zelfs maandenlang naast de baan te moeten staan.

Om de kans op blessures te verkleinen is het natuurlijk belangrijk te weten welke delen van je lichaam risico lopen om bij tennis een blessure op te lopen. Je kunt daarbij op hulp rekenen van Slim Tennis. De meest voorkomende blessures in de tennissport heb ik voor je op een rijtje gezet. Maar dat is niet alles: door op de onderstaande links te klikken kun je alles lezen over de verzorging en het herstel van je tennis blessure.
Leer sportblessures behandelen
Weet je zeker dat je een sportblessure hebt of voel je af en toe een pijnscheut? Wat het stadium van je tennis blessure ook is, op deze website vind je waardevolle informatie over sportblessures. Lees over de benodigde eerste hulp en over de herstelperiode. Kies hier welk artikel je wilt lezen:
- Achillespees pijn (tendinopathie)
- Hielpijn bij jongeren – Ziekte van Sever
- Hielblessure Fasciitis Plantaris
- Verstuikte enkel
- Springschenen (mediaal tibiaal stress syndroom)
- Zweepslag (kuitblessure)
- Springersknie (apexitis patellae)
- Osgood Schlatter (knieblessure bij jongeren)
- Kniepijn – blessure buitenzijde knie
- Knieblessure – pijn achter knieschijf
- Hamstring blessure
- Liesblessure
- Buikspierblessure
- Lage rugklachten (aspecifiek)
- Polsblessure (tendinopathie)
- Tenniselleboog
- Schouderklachten (impingement)
- Slap Laesie schouderblessure
Naast teksten over vrijwel elk type tennis blessure, vind je ook tennistips over spelen in de hitte. En dit zijn niet zomaar teksten over sportblessures, maar artikelen die met zorg zijn samengesteld door Bondsarts Babette Pluim. Ik dank de KNLTB dan ook hartelijk voor de goedkeuring om deze artikelen op Slim Tennis te publiceren.
Voorkom blessures
We weten allemaal hoe we de kans op sportblessures moeten verkleinen. Regelmatige krachtoefeningen, genoeg tijd nemen om te strekken en een goede warming-up vormen hier de basis voor. Maar houden we ons altijd netjes aan deze regels?
Daarnaast zijn andere factoren van belang. Zorg ervoor dat je looptraining op grint, aarde of gras plaatsvindt om je knieën, enkels en voeten te ontzien. Lees ook eens het artikel met tennis tips over schoenen en baansoorten: je zult zien dat gravel de veiligste ondergrond is.